Skip til hoved indholdet

Far og fædregrupper

Her kan du læse om mulighed for fædre grupper og om at blive "Far"

Til fædre

I Assens Kommune ønsker vi at inddrage fædrene i endnu større grad end tidligere. Udover at opfordre dig til at deltage ved sundhedsplejerskens hjemmebesøg, vil vi også gerne give dig mulighed for at mødes med andre nybagte fædre, så I kan dele oplevelser, sorger og glæder med hinanden. Derfor tilbyder vi også fædre grupper.

Fædre grupper foregår på den måde, at du vil blive spurgt ved et af sundhedsplejerskens første besøg, om du ønsker at deltage. Såfremt du ønsker dette, vil du blive skrevet på venteliste. Når der er 8-10 fædre på listen, danner sundhedsplejersken en gruppe.

En af fædrene bliver ”tovholder-far”. Det betyder, at man får listen af sundhedsplejersken med navne og telefonnumre på de fædre, man skal være i gruppe med. Tovholder-far har til opgave, at invitere til første mødegang. Dette kunne fx være kl. 19-21, da de fleste fædre er på job i dagtimerne. I aftaler selv hvor ofte I vil mødes og hvad I skal lave – ex. kan I mødes på boldbanen, i skoven, ved stranden eller hjemme hos hinanden. På et tidspunkt kan det også være, at I har børnene med.

Vigtigst er, at I finder et fællesskab, hvor I kan spejle jer i andre fædre, dele oplevelser, og drøfte hvad der rører sig hos jer.

Nedenfor er link til inspiration for dig som er på vej til eller allerede er blevet far

Her kan du finde aktiviteter, information, inspiration, råd og vejledning til livet som far eller kommende far.

Link til "Far for livet"

Sundhedsplejen
Rådhus Allé 5
5610 Assens

Nyttige links